Laura Vauras - min story

Jag föddes som tredje flicka i familjen Vauras i Åbo 1970 och att ha varit just tredje barnet har präglat mitt liv ganska mycket. Det har gett mig frihet och jag har aldrig blivit bekräftad på prestation per automatik. Jag har alltid varit ganska nöjd tjej, mitt i raden men med en stark egen vilja när den väl ha behövts. Min sunda självkänsla har varit min trygghet under hela min uppväxt och fortsätter att vara under hela mitt liv. Eftersom jag vet hur bra jag mår tack vare min sunda självkänsla vill jag att alla andra också skulle få uppleva det. Och det kan man, men det kräver lite arbete och det är aldrig för sent att påbörja det arbetet.

1989 bestämde jag mig efter studenten att jag skulle bli tvåspråkig och sökte mig till Åland för att lära mig flytande svenska. Jag var motiverad och fick använda språket dagligen så det tog inte länge och sedan studerade jag i Folkhögskolan i Pargas och i Lilla Hanken i Åbo på svenska. Jag gjorde även språkprovet till Åbo Akademi och betraktas idag som svensktalande sökande dit. Jag har finska som modersmål med svenska som hemspråk och jag älskar detta språk med korta ord men hittar min inre melankoli snabbt på finska. Jag är så tacksam för tvåspråkigheten som har gett mig så mycket.

Det finns en mening med allt i livet och jag tror bestämt att jag är på Åland för att hjälpa ålänningar att må bra. Och när mår man bra? När livet är i balans dvs när den mentala hälsan, fysiska hälsan, relationer, ekonomi och vanlig vardag är i balans. Allt detta är dynamiskt, vilket gör livet så intressant. Vi kan påverka bara oss själva och det är där allting börjar, med en själv.

Jag är en liten företagarsjäl och redan i tidig ålder var jag en hejare på att sälja scouternas julkalendrar och mina egensydda hårsnoddar och liknande produkter. Ingenting sker av en slump och inte heller det att Jeanette pushade mig att bli instruktör och att vi även samarbetade en tid. Sedan 1997 har jag haft ett hobbyföretag som hette då Lauras Aerobic och Friskvård. Namnet har jag ändrat till Laura Vauras Fma och företaget är min älskade hobby eftersom Hela Hälzan tillsammans med Sussi är mitt huvudjobb just nu.

Ingenting sker av en slump och inte heller det att jag råkade komma i kontakt med Bemer när jag var en fullt frisk 43-åring. Jag köpte en Bemer av ren nyfikenhet och blev även affärspartner på samma gång. Jag visste att jag kommer att bli gammal en dag och att jag eventuellt skulle leda många gruppträningspass i veckan och skulle verkligen behöva en Bemer för att orka helt enkelt. Nu har jag använt Bemer sedan dess och ätit minimalt med mediciner och varit frisk. Jag använder Bemer till snabbare återhämtning mellan passen, för bättre sömn, för bättre transport av näringsämnen, för kommande artros och vet att jag blir fortare frisk om jag blir opererad. Hela min familj använder Bemer och det känns bra att vi alla har tillgång till bättre blodcirkulation tack vare Bemerterapin.

Sommaren 2020 tillbringade jag 12 dagar på Skeppsgården i Sverige där det serveras bara Levande Föda. Det innebär att jag åt oupphettad mat i sin bästa form och stoppade enbart näring i munnen i tolv dagar. Under dessa 12 dagar bedövade jag inte min kropp och själ med någonting (inget kaffe, te, socker, vitt mjöl etc) och var väldigt mottaglig för allt som skulle ”komma till mig”. Detta gjorde ett stort hus som jag numera hyr och har döpt till ”Casa de Laura”. När jag lämnade Skeppsgården tänkte att jag en vacker dag skulle driva något slags hälsohem, men visste inte när och var. Att detta hus skulle dyka upp bara några veckor efter hemkomsten kunde jag inte då ana. Nu hyr jag Norrgårds i Hjortö Saltvik, ett gult hus på 440 kvm. Detta hus heter ”Casa de Laura” men det är inte huset som heter så, utan konceptet. Casa råkar vara Norrgårds just nu men i framtiden kan det vara ett annat hus på annat ställe i världen. Syftet med huset är att det skapar ett utrymme för människor att träffas, må bra och utvecklas. Det är människorna som är viktiga i Casa de Laura, inte möblerna eller inredningen. Som alla förstår så var det helt galet att hyra ett hus mitt i pandemin men jag kunde inte bortse min dröm även om jag inte hade varken tid eller pengar. Jag har träffat många nya fina människor i huset och bör träffa många fler för att få det att gå runt rent ekonomiskt. De människor som har hittat till mig har varit nöjda och även hunnit återkomma under året.

Casa De Laura 01

I april 2021 blev jag introducerad för Arctic Nutritions av Satu som jag hade jobbat med tidigare i livet. Jag har redan länge letat efter någonting passande att sälja inom kost och näring och tänkt på D-vitamin. Att Arctic har just D-vitamin i sitt sortiment är underbart eftersom alla nordbor bör äta D-vitamin av god kvalitet. Jag vill representera ett finskt bolag med finska fina råvaror och därför passar Arctic bra i min produktpalett. Jag tänkte i början att det vore bra att ha även t.ex. magnesium med i sortimentet men efter att jag hade blivit lite klokare av min hårmineralanalys förstod jag att jag inte kan sälja magnesium eftersom jag inte vet om människan jag pratar med behöver magnesium. Men alla, precis alla behöver och mår bra av mera antioxidanter, vitaminer och mineraler från finska bär och örter och även omega 3. Det är även härligt att kunna erbjuda extra energi för stunden med Flow som har blivit en otroligt populär energidryck gjord av hälsosamma ingredienser.  

Casa de Laura representerar energi, egentid, personlig utveckling, mental träning och vegetarisk matinspiration. Bemer representerar återhämtning, förebyggande och reparerande hälsa. Arctic Nutritions ger Livskraft från naturen och boostar näringsintaget till en nivå som passar alla.

Jag kallar dessa tre som mina ”hemliga vapen” i mitt eget liv men är villig att dela dem med dig för att just du skulle må så bra som möjligt.

Tack för att du läste min story och hoppas vi ses snart!